Ny sympatisör: SOLV

Netopia har fått en ny sympatisör. Det är Scandinavian Online Video – SOLV som ställt sig bakom manifestet. SOLV representerar de lagliga filmtjänsterna på nätet och därmed har Netopia sympatisörer i hela leveranskedjan, från kreatör (som t ex Film&TV-producenterna ) via producent/distributör (Förläggareföreningen m fl) till återförsäljarledet (SOLV). Hela listan på sympatisörer finns under fliken ”Om Netopia” i menyraden ovan.

11

Kommentarer

 1. ….men inga användare

 2. Själv finner jag begreppet ”kreatör” lika onödigt som otydligt, men nog brukar det väl ändå användas för att beteckna konstnärliga yrkesutövare? Film&TV-producenterna hör ju utan tvivel till producentledet.

 3. Hmm, borde inte en online video distributör finnas, ja typ, online? Vara på internet? Ha typ en sida? Google – No hits. Eniro – No hits. Hitta.se – No hits.

 4. Hej på dig Per!
  Om ni nu är intresserade av att ”driva en debatt om ett bättre samhälle på nätet”, varför inte låta andra komma till tals än företrädare för de branschorgan som allmänt ses som motståndare till nätet?
  Varför inte låta t ex Anna Troberg publicera sina bemötanden här i samma kanal som de artiklar hon bemöter?
  Nu blir det rent parodiskt att låta branschföreträdare stå och trycka ut sin version av sanningen, med alla de gamla felaktigheter (”fildelning är stöld”) som vi hoppades att vi kommit ifrån för länge sedan.
  Vill ni ha debatt, låt fler sidor komma till tals! Nu känns ni lika sugna på diskussion och öppna för förslag som Antipiratbyrån, vilket iofs antagligen beror på att ni har samma uppdrag.

 5. Vad gäller debatten och diskussionen tycker jag också att det är mycket synd att flera av de som bidragit med inlägg här inte deltar i de efterföljande diskussionerna. Det känns som det gamla vanliga megafontänket: man publicerar sitt debattinlägg och sen är det bra med det. Några argument vill man inte bemöta och i den livliga diskussionen som inläggen skapar vill man inte delta. Trist…

  (Kudos dock till Martin Gelin och Andreas Ekström som faktiskt deltagit i diskussionerna här!)

 6. @Rasmus: begreppen ”kreatör” och ”producent” är etablerade (bl a i kulturpolitiken) men ibland missvisande. Film&TV-producenterna är trots namnet en kreatörsorganisation, med ”producent” avses distributör/förlag.
  Jag uppmuntrar alla skribenter att svara på kommentarerna.
  SOLV är relativt nybildat och har inte någon webbsida.

 7. ”SOLV är relativt nybildat och har inte någon webbsida”

  Finns dom överhuvudtaget? Dom finns inte på hitta.se, dom finns inte på allabolag.se, dom har ingen hemsida.

  Vad jag kan se hitilis så kan lika gärna vara ”representerar de lagliga filmtjänsterna på nätet” som dom kan vara en MC-klubb eller en svartklubb.

  / Ola

 8. Så, om de ännu inte har en websida, var någonstans ”online” är de då återförsäljare?

  Mvh
  /J-O

Kommentera artikeln