Video: (Närings)frihet på nätet?

Regeringen hoppas på den digitala ekonomins tillväxtmöjligheter, men problemen hopar sig för företagen med verksamhet på nätet. Flera näringsidkare vittnar om att relationen till företag såsom Telia, Apple och Google ofta innebär skillnaden mellan framgång och fiasko. Den illegala handeln på nätet växer också snabbt enligt en färsk rapport från Svensk Handel. Hur står det egentligen till med näringsfrihet och konkurrenskraft i den svenska internetekonomin? Och hur mycket tillväxt kan egentligen spira i ett sådant klimat?

Netopia bjöd därför in till en debattkväll för att diskutera näringsfriheten på internet. Debatten ägde rum den 27 juni 2012 på Kåken, Restaurang 1900, i Stockholm. Här kan du som missade seminariet ta del av debatten, eller för dig som var där se hela seminariet en gång till.

Medverkande:
Anders Ygeman (S), riksdagsledamot och ordförande Trafikutskottet
Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna
Anton Abele (M), riksdagsledamot
Pär Nygårds, näringspolitisk expert, IT- och telekomföretagen

Samtalsledare: Per Strömbäck, redaktör Netopia

Netopia: (Närings)frihet på nätet? from Netopia on Vimeo.

 

2

Kommentarer

  1. Flera näringsidkare vittnar om att relationen till företag såsom Telia, Apple och Google ofta innebär skillnaden mellan framgång och fiasko.

    ”Flera näringsidkare”? Kan du backa upp det där med lite länkar? Ge mig ett exempel på en näringsidkare vars relation till Telia inneburit ett fiasko för verksamheten.

    Eller pratar du som vanligt om att infrastruktur-leverantörer borde övervaka, blockera och censurera sina kunders trafik åt upphovsrättsindustrin?

  2. Så fort Netopia och Per Strömbäck organiserar någon slags happening – i detta fall en ”debattkväll” så kan man ge sig attan på att den Amerikanska mediaindustrin har en finger- om inte hela handen – med i spelet – Man kan därför avfärda allt som ”debatteras” eftersom det med all säkerhet är en ensidig debatt – framförallt med Per Strömbäck som samtalsledare – Hans korståg mot våra Internetoperatörer som vägrar att bli den Amerikanska mediaindustrins marionetter är välkänt och han använder sig av alla möjliga infallsvinklar för att misskreditera dem – Om det inte handlar om hur Telia stödjer diktaturer – så försöker han nu bevisa att Internetoperatörerna hotar dom ”digitala tillväxtmöjligheter” – Har Per Strömbäck några vetenskapliga studier att backa upp hans påståenden med? – Naturligtvis inte! – Per Strömbäck har ALDRIG kunnat presenterar några som helst oberoende vetenskapliga rapporter som han backa upp alla hans – helt ur luften gripna – påståenden

Kommentera artikeln