Ny bok: Myten om internet

Netopia har blivit bok! Tillsammans med Pelle Snickars, forskningschef på Kungliga Biblioteket, är Netopias Per Strömbäck redaktör för antologin ”Myten om internet”. Det är en kritik av diskursen kring internet och i nio kapitel skärskådas begrepp som frihet, öppenhet och integritet. Förutom redaktörerna medverkar amerikanske författaren Robert Levine (fd redaktör Wired och chefred Billboard), Netopia-bekanta Helienne Lindvall, Lisa Ehlin, Anders Rydell och Anders R Olsson. Mariam Kirollos är människorättsaktivist i Kairo, hon ifrågasätter i sitt kapitel de sociala mediernas roll i den arabiska våren. Paul Frigyes är frilansjournalist och tidigare krönikör i Journalisten.

Mer om boken: www.mytenominternet.se

1

Kommentarer

  1. Jaha, man tycker att den kommer ut den 15:e september men den gick att handla på iBooks redan nu. Så jag handlade den och läste ut den precis. Vad skall man säga, nästan varje kapitel har någon direkt felaktighet eller konstigt resonemang i sig, med ett undantag för Mariam Kirollos. Men beträffande social mediernas roll vid arabvåren så är jag övertygad om att det är ett påhitt från traditionella media. Men myt som myt och den förtjänar att avslöjas. Den får tre J av fem möjliga: Ett mediokert inslag i ”diskursen”, köper man den så är det för underhållningen och inte för att det berikar ens liv.

Kommentera artikeln