Bono Goes to China

U2-sångaren Bono gav sig in i diskussionen om upphovsrätten på internet på nyåret i en debattartikel i NY Times: http://www.nytimes.com/2010/01/03/opinion/03bono.html?hp=&pagewanted=all

Frågan är väl om han ansträngde sig för att bli missförstådd när han tog Kina som exempel på att man kan reglera internet, det tycks i alla fall den svenska opinionen ha tagit fasta på (t ex i SvD 7 jan). En mer välvillig (och intressantare) tolkning är att Bono försöker påpeka att samhället visst kan vara närvarande på nätet och att internetoperatörerna bör ha en roll i att upprätthålla ordningen, dvs inte alls långt från den europieska debatten. Synd att han valde Kina som exempel, men frågan är väl om inte samma protester hade hörts ändå, enligt min hemsnickrade teori om Kinasyndromet.

0

Kommentarer

Kommentera artikeln