Kling prisad

Johan Kling tilldelades på torsdagen Borås tidnings debutantpris för romanen Människor helt utan betydelse, med motiveringen ”För en drivet minimalistisk flanörroman som med blytung lätthet skärskådar tomheten i sekelslutets Stockholmsliv”. Jag tycker mycket om den boken, men tycker att den mest påminner om James Joyces Odysseus fast med en jagsvag nittiotalsstockholmares stream of consciousness. Och så känner jag igen miljöerna och typerna från mitt eget nittiotal i Stockholm. Läs den!
Johan Kling är i sanning en mångsysslare, förutom författarskapet är han långfilmsregissör (bl a den hyllade Darling) och var en av originalmedlemmarna i åttiotalets stora popfenomen Ratata. Han har också engagerat sig i diskussionen om kultur på internet, bland annat med den här debattartikeln i Expressen (januari 2008).

Grattis, Johan!

1

Kommentarer

  1. det är bara och hålla med.

Kommentera artikeln