Voddler nedstängt på grund av hacker-attack

Filmtjänsten Voddler har stängts ner tillfälligt efter att hackare lyckats knäcka skyddet kring filmerna som finns tillgängliga genom tjänsten, rapporterar Ny teknik. VD Marcus Bäcklund säger sig vara fast besluten att skydda upphovsrättsinnehavarna som distribuerar sina filmer genom tjänsten och tog därför beslutet att stänga ner tjänsten tills problemet är åtgärdat. Voddler planerar att öppna tjänsten igen den 8:e mars. Man ska då ha bytt användargränssnitt och visa filmerna direkt genom webbläsaren istället för genom en egen programvara.

Voddler började lansera sin reklamfinansierade filmtjänst i höstas. Företaget har avtal med filmbolag som Paramount, Disney, Miramax Films, Dreamworks, Touchstone Pictures, Buena Vista International och Sandrew Metronome. Antalet användare är ca 400.000 och tjänsten väntas lanseras även i Danmark, Norge och Finland under våren.