Music Matters vill påminna oss om musikens värde

Music Matters är ett nystartat initiativ inom musikbranschen. Ett stort antal aktörer, såväl artister som låtskrivare, återförsäljare, skivbolag och managers, har gått samman för lyfta frågan om musiken värde och vikten av att ta del av musiken på ett etiskt sätt.

För att hjälpa musiklyssnarna på traven har man tagit fram en särskild märkning, certification mark, som ska användas av lagliga musiktjänster på nätet. På så sätt kan man som användare se skillnad på lagliga och olagliga tjänster, och därmed vara säker på vilka tjänster som har upphovsmännens tillstånd att distribuera musiken.

Bland de aktörer som stöttar initiativet finns bland andra Spotify, iTunes, MTV, Nokia, Tre och Myspace.

Music Matters, The Story (18-3-10) from Music Matters on Vimeo.