Kulturekonomi och Moderat internetpolitik

Idag publicerar nyhetsbrevet Kulturekonomi en intervju med undertecknad om Netopia.

Det är också kul att publicera Henrik von Sydows artikel om De nya moderaternas internet- och upphovsrättspolitik. Viktigt att de etablerade partierna formulerar egna visioner kring det här ämnet, så vi kommer bort från den dominerande för-eller-emot-internet-dikotomin som lamslagit diskussionen. Netopia kommer att lyfta fram de här perspektiven ytterligare framöver, stay tuned!

3

Kommentarer

 1. ”för-eller-emot-internet-dikotomin”

  Emot Internet är väl knappast någon? Frågan är väl snarast om man är för eller emot övervakning av privat och förtrolig kommunikation (brevhemlighet), censur och filtrering, möjligheten att kommunicera anonymt (och därmed åtnjuta meddelarskydd, etc), för eller emot att människor ska kunna stängas av från nätet, att ISP:er ska vara ansvariga för sina kunders kommunikation (budbärarimmunitet) och så vidare.

  • Per Strömbäck

   Det kanske finns någon, men de som kritiserat internetutvecklingen har ofta stämplats som bakåtsträvare. Ingen är för censur eller emot meddelarskydd och brevhemlighet heller för den delen.

 2. What´s the fuzz..som ungdomarna säger,
  efter att ha läst morgontidningarna, där IFPI och färläggarföreningen plus några till uttalar sig om IPRED efter ett år, alla verkar nöjda, försäljningen ökar, löner kan betalas, det är väl bara att fortsätta eller…….?

Kommentera artikeln