Piratförslag om skimming för privat bruk

I kölvattnet av att antalet kortbedrägerier kraftigt har ökat pågår nu en diskussion på flera piratbloggar inför Piratpartiets årsmöte i april att ta ställning för skimming av kontokort för privat bruk i det nya partiprogrammet. Enligt den inflytelserika bloggen Primo Aprilio (som anses stå nära partiledningen) är det en självklar fråga för partiet att driva. Piratpartiet skulle i så fall bli det första partiet som vill göra det tillåtet att skimma, d v s digitalt kopiera kontokortsuppgifter. Vi måste bejaka teknikutvecklingen, det går inte att stoppa ny teknik och ”sharing is caring” är några av de argument som har framförts. Ett annat viktigt motiv anses vara den personliga integriteten. Förespråkarna kan inte acceptera att privata kortbolag och banker ska övervaka alla digitala transaktioner och privatpersoners uttag som det görs idag. Det är dock bara skimming för privat bruk som ska legaliseras, i kommersiellt syfte ska det fortfarande vara förbjudet. Det ska bli intressant att följa var denna debatt tar vägen och hur övriga partier kommer att ställa sig.

UPPDATERING:
April, april!

5

Kommentarer

  1. Skimmning av mjölk är ju redan tillåtet, så det här är väl nästa naturliga steg. Man kan inte ha olika lagar för monetära och mejeriära produkter.

  2. Hahaha, fan vad lurad jag blev! 😀

  3. Det där var inte ens skoj, lamt.

  4. April. För lätt.

  5. Inte en särskilt roligt, Rickroll är ju bara för patetisk.
    ”Vi måste bejaka teknikutvecklingen, det går inte att stoppa ny teknik och ”sharing is caring” är några av de argument som har framförts.”
    …den var rolig, mot bakgrunden av mediemaffians lobbying för nya lagar som inte kommer att medföra att ny teknik utvecklas.

Kommentera artikeln