Nyhetssajter vill sätta stopp för anonyma kommentarer

Richard Pérez-Peña skriver i en artikel i New York Times att flera amerikanska nyhetssajter överväger att sätta stopp för anonyma kommentarer till artiklarna. Washington Post planerar att se över sin policy för kommentarer och man överväger bland annat att ge kommentarer från avsändare med riktiga namn bättre utrymme. Andra tidningar, såsom New York Times, kräver att användarna registrerar sig innan de kan skriva kommentarer.

”Anonymitet har blivit ett etablerat tillvägagångssätt. Det är en accepterad del av internet, men det råder inga tvivel om att människor gömmer sig bakom anonymitet för att skriva kontroversiella och stötande kommentarer […] När reglerna förändras och internet växer upp, går trenden bort från anonymitet” säger Arianna Huffington, grundare av Huffington Post, till New York Times.