Frihet och integritet på internet

Liberala studenter har bjudit in mig att vara moderator för en lunchdebatt på KTH i Stockholm nu på onsdag den 12 maj. Temat är frihet och integritet på internet och deltar i panelen gör Alexander Bard och Mikael von Knorring. Alexander Bard har förstås många olika roller, men här presenteras han som företrädare för Liberati – en ”pragmatisk liberal” grupp med nära anknytning till Folkpartiet, de liberalaste av de liberala kanske man kan säga. Bard är förstås känd sen länge i debatten om rättigheter och innehåll på nätet och har gett ut flera böcker i ämnet (som jag borde skynda mig att läsa om till på onsdag!), bl a NätokraternaMikael von Knorring är vänsterpartist och även han ett bekant ansikte i den här frågan, drivande inom frågor som fri fildelning och fri programvara. Det är alltså två kunniga debattörer som förvisso är i varsin ände av det politiska spektrat, men som samtidigt båda är radikala på varsitt sätt. Det bådar för en livlig diskussion! Man kan också se det som en upptakt till Netopias kommande seminarium om vänster och höger i internetsamhället (se länk här intill om någon till äventyrs missat det).

0

Kommentarer

Kommentera artikeln