Sverige rankas högst inom digital utveckling

Sverige intar förstaplatsen när Economist Intelligence Unit och IBM rankar länders digitala utveckling. En hög andel nätanvändare, en regering som driver på nätutvecklingen samt ett bra företagsklimat uppges ligga bakom topplaceringen, enligt Computer Sweden.

Rankingen omfattar de 70 mest framstående länderna på det digitala området och baseras på kriterier såsom teknisk infrastruktur, företagsklimat, social och kulturell miljö och lagstiftning på området.

– Stark digital utveckling kräver samordnande insatser på många fronter. Årets ledare, Sverige, och flera av de andra toppländerna kan skryta med en hög anslutningsgrad, ett bra företagklimgat, starka drivkrafter på utbildningsområdet och en regering som stödjer ICT-politik, säger Denis McCauley, chef över teknikforskning på Economist Intelligence Unit.