Moderaterna: ”Internet är ingen anonym eller ansvarslös miljö”

Netopia-TV, 4 juli: Moderaterna

Under Almedalsveckan sänder Netopia-TV dagliga intervjuer med partierna om vilken digital politik man vill föra vid en valseger i höst. Först ut är Henrik von Sydow (M), Moderaternas talesman i internetfrågor.

Netopia-TV, 4 juli: Moderaterna from Netopia on Vimeo.


Klicka här för att se fler intervjuer!

3

Kommentarer

 1. Man kan rösta på moderaterna om man vill ha fler hysteriska lagstiftningar som FRA-lagen, IPRED, datalagringsdirektivet, ACTA, swift osv.

  Moderaterna borde inse att dessa lagar inte har folkligt stöd och öppet säga ifrån istället för att som nu klubba igenom och lägga locket på.

  Jag har mailat Henrik von Sydow för att få lite kommentarer kring dessa frågor, men han har valt att helt enkelt inte svara på ett seriöst brev. Trist att han inte ens försöker övertyga mig när jag i brevet tydligt skrev att jag överväger att rösta på piratpartiet och ville ha moderaternas förklaring till varför jag ska rösta på dem istället. Det tycks som om han helt enkelt inte hade några förklaringar, utan tyst medgav att om man bryr sig om den personliga integriteten och rättsäkerhet på nätet kan man inte rösta på moderaterna.

 2. Scary Devil Monastery

  Och där hade vi ordet ”självreglering”. Varmed Vår gode Strömbäck menar att bredbandsleverantörerna skall övervaka alla sina kunders persontrafik och läsa allt som skickas i klartext.

  För annan lösning till övervakning finns inte. I bredbandsabonnemangets kostnader skall alltså ingå lönen hos den som öppnar kundernas post.

  Vad sedan gäller Henrik von Sydow är det inte så förvånansvärt att han talade väldigt mycket och sade väldigt litet – inte så förvånansvärt om han börjat titta på hur verkligheten ser ut.

  Efter det naturligtvis valfläsk och ren lögn när det gäller varför man borde rösta moderat vad gäller internet och vad detta parti sökt göra med det fenomenet i Sverige. Att Henrik vägrar svara på den frågan är förmodligen för att han vet att han ogärna kan säga att man tänker fortsätta med mer av samma sort.

 3. Kul att han nämner Ted Valentin som ett exempel på en internetentrepenör. Snubben som tjänar cash på att bygga mashups på öppna APIer (sushikartan.se och alla varianter). Inget fel med det, men hade google och andra inte välvilligt låta honom använda sitt innehåll fritt så hade han inte direkt haft mycket att komma med.

Kommentera artikeln