Politikermekka i Almedalen

Ingen har väl missat att Politikerveckan i Almedalen börjar idag. Netopia är förstås på plats, Netopia-TV intervjuar med partierna om vilken digital politik de vill föra vid en valseger i höst varje dag hela veckan. Först ut Moderaterna, se dagens huvudnyhet. Dessutom syns Netopia i flera seminarier, läs mer under Evenemang.
Politikerveckan är som traditionen bjuder större än någonsin, med fler evenemang, fler journalister, svårare att få hotellrum och framförallt fler åsikter än året före. Det coolaste man kan säga i Almedalen är att det har förlorat sin själ och att det blivit för stort för att den intima känslan från de tidiga åren ska infinna sig. Det är för övrigt inte den enda likheten med rockfestivaler…
Min uppfattning är att det är bra att vara på plats, inte minst för att träffa folk. Men det är svårt att nå ut med enskilda budskap, Politikerveckan är först och främst (fortfarande) partiernas scen och deras utspel är i självklart fokus, inte minst i ett valår. Räkna med överraskande utspel, även om jag skulle bli förvånad om de digitala frågorna blir årets snackis.

0

Kommentarer

Kommentera artikeln