Vänsterpartiet vill ha fri uppkoppling via hotspots i städerna

Netopia-TV, 5 juli: Vänsterpartiet

Under Almedalsveckan sänder Netopia-TV dagliga intervjuer med partierna om vilken digital politik man vill föra vid en valseger i höst. I dagens intervju möter vi Jens Holm (V), riksdagskandidat och tidigare Europaparlamentariker.

Netopia-TV, 5 juli: Vänsterpartiet from Netopia on Vimeo.


Klicka här för att se fler intervjuer!

8

Kommentarer

 1. Per fortsätter sin kampanj för att internetleverantörerna ska vara ansvariga för sina kunders trafik. Vidrigt.

 2. Scary Devil Monastery

  Tja. Han borde egentligen förstått i det här laget – och det tror jag han gör också, även om det vore tjänstefel för honom att säga det – att den enda lösningen som tillåter ISP’er att övervaka enskilda kunder är sax mot kabel eller kabeltv.

 3. Scary Devil Monastery

  Är det någon annan än jag som tycker det vara skriande fel att bara V har fattat hälften av lösningen vad gäller fildelningen? Om annonsintäkterna från TPB och övriga torrent-indexerare är så stora som det påstås så skulle en procentandel av dessa räcka länge och väl för att kompensera rättighetshavare.

  Ta en titt på spotify som gör exakt det här. Enda smolken är att spotify konkurrerar med långt mer mogen och heltäckande service i form av TPB, och att de artister som är anslutna oftast har kanske 0.5% av nettovinsten tack vare sina kontrakt med skivbolagen.

  Jag är inte mycket för statliga lösningar, men det är bara att inse att ifpi inte kommer sluta pinka i allas badvatten innan de tvingas till det. Statligt driven version av TPB som digitalt bibliotek skulle kunna vara lösningen.

 4. Scary Devil Monastery

  …lösning i kort sikt, naturligtvis. Statligt driven vadsomhelst kommer i slutänden bli en övergödd lerkoloss. Men det skulle räcka för att öppna marknaden.

 5. […] är några av de förslag jag har presenterat när jag talade om Vänsterpartiets IT-politik med Netopia. Se gärna intervjun från […]

 6. Bra av Jens! Det där med bredbandsavgift kanske inte är v-politik (snarare att medel tas via normal beskattning) men i stort sett bra. Tycker Per Strömbäck skötte sig ganska okej också trots att Jens gick tvärs emot hans linje.

 7. […] Under Almedalsveckan sänder Netopia-TV dagliga intervjuer med partierna om vilken digital politik man vill föra vid en valseger i höst. Se intervjun med Jens Holm på Netopias hemsidan. […]

 8. […] Läs gärna intervjun med mig i Netopia. […]

Kommentera artikeln