Netopia-seminarium om digital integritet i Almedalen

Idag kl 10 är arrangerar Netopia och Kultur för alla seminariet Kampen om din information – om statliga och privata aktörers övervakning. I panelen finns Netopia-bekanta som Andreas Ekström, Anders Rydell och Ulrika Knutson och därtill Georgi Ganev från Telenor som representerar infrastrukturaktörerna. Vi ska vrida och vända på ämnet om övervakning på internet och vem som övervakar övervakarna – who watches the watchmen?
Seminariet sänds på nätet på www.kulturforalla.se och om du är i Visby är du välkommen till Biografen Borgen på Hästgatan 24.

3

Kommentarer

  1. Är det ingen från Piratpartiet eller någon annan organisation som faktiskt bryr sig om den personliga integriteten och skyddet för medborgarna?

  2. Per, här blir jag glad, en mogen och bra debatt där Ganev från Telenor stod ut och förklarade sitt företags ståndpunkt på ett för mig klargörande sätt. 🙂

  3. Scary Devil Monastery

    Jo, Ganev tog upp det väsentliga. Ett par saker att ta fast på är:

    1) Infrastruktursleverantör måste förhålla sig neutral till kundtrafik, precis som Posten och vägverket. Alternativet blir självcensursystem precis som Google tvingats genomföra i Kina.

    2) Leverantörens enda uppgift kan och måste vara att förmedla trafik. Allt annat förvandlar leverantören till en partisk enhet vilket en sådan leverantör inte har någon möjlighet att praktiskt eller teoretiskt hantera.

Kommentera artikeln