Besöksras efter nättidningars betalsatsning

Trafiken till brittiska tidningarna The Times och The Sunday Times nätupplaga har fallit kraftigt sedan man lanserat ett betalningssystem för innehållet, rapporterar The Guardian.

Det var för två månader sedan som tidningarna valde att lansera ett betalningssystem där besökarna måste betala antingen 1 pund per dag eller 2 pund per vecka för att få tillgång till innehållet. Än så länge framstår satsningen som en misslyckande. Enligt The Guardian minskade trafiken till The Times med 90 procent från februari till juli och antalet annonser på sidan har sjunkit drastiskt.

Ett par veckor efter lanseringen föll trafiken till The Times hemsida från 4,37 procent till 2,67 procent av Storbritanniens totala nättrafik. I mitten av juli hade trafiken gått ner ytterligare till 1,43 procent, visar statistik från Experian Hitwise UK.