Rödgrönt valmanifest utan digitala idéer

Förhoppningarna om digitala frågor i valrörelsen kan vi väl slutligt ge upp efter att de Rödgröna presenterade sitt valmanifest igår. Ord som ”digital” och ”internet” finns inte någonstans på de 18 sidorna. Det närmaste man kommer är ett löfte om att riva upp och göra om FRA-lagen med en parlamentarisk utredning. Inte heller i sektionen om kulturpolitik kan man skönja några digitala visioner, dock med en ljusglimt: ett populärkulturcentrum där bl a dataspel ska ingå, tillsammans med film, musik och serier. Inget om den digitala omvälvningens samhällsförändrande potential, inget om jobb i kreativ sektor, inget om integritet eller rättssäkerhet. Vi hade förväntat oss mer av ett block som har både en digital valgeneral (Martin Gelin, även känd från Netopia!) och en justitieministerkandidat som sköter sin valkampanj på Facebook från andra sidan jorden. Båda de s k regeringsalternativen får underbetyg i digital politik! Det betyder givetvis inte att de inte har några åsikter i dessa frågor: se om webb-TV-intervjuerna från Almedalen för att lära känna partiernas digitala politik.

6

Kommentarer

 1. Det tycker jag att du förväntade dig rätt i. Jag gillar den rödgröna regeringsplattformen, särskilt jämlikhetstråden, men det hade varit bra med överenskommelser också i nätfrågorna.

 2. Jodu, om Massövervaknings-toblerone-Mona hade släppt ut vad de har för planer för yttrandefrihet och internet så hade alla rödgröna genast röstat lila. Tjo.

 3. Scary Devil Monastery

  Tja, de rödgröna har kanske taktiken att genom sin tystnad framstå i bättre dager än de blå hycklarna i sina fräcka och direkta lögner?

  Sak och summa kvarstår att de rödgröna utan Bodström kanhända skulle varit en flat kana rakt ner i skärselden i maklig takt. Med Bodström blir sluttningen brant och farten hög.
  Vilket inte ändrar på att Alliansen under ett ynka mandat mer eller mindre tippat vårt samhällsparadigm rakt ned i DDR utan att blinka. Lett av inga mindre än Gösta Bohman’s gamla parti. Vi borde vid det här laget kunna lösa de flesta av våra energiproblem genom att montera en dynamo på hans kista. Den gamle hedersknyffeln lär rotera rätt snabbt i sin grav vid det här laget.

  Så vad skall man rösta på? Rödgrön sörja i form av vilsna får ledda av Bodström, eller av den blå patriarken och hans trogna kader av blåsossar?

  Jag såg till att få min förtidsröst registrerad på bättre val idag, vilket om inte annat fritar mig från skulden att behöva stå som ansvarig för deras galenskaper nästa mandat om inte mycket mer…

 4. Scary Devil Monastery

  Nu säger jag inte rakt ut vad jag tycker om de totalt inkompetenta idioterna på endera sidan då det skulle kunna ge Strömbäck problem som ansvarig utgivare om jag till fullo luftade mina åsikter om våra ”volkrepresentanter” från ena sidan eller andra, och deras vandel under senaste mandatet.

Kommentera artikeln