Allt fler svenskar har internet i hemmet

84 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har någon typ av internetuppkoppling i hemmet och hela 82 procent har bredbandsuppkoppling. Det visar den nyutkomna undersökningen ”Svenskarna och Internet 2010”, utförd av .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur).

Tillgången till internet har vuxit kraftigt det senaste decenniet men mattas nu av från år till år. Under de senaste tre åren har tillväxten legat på i genomsnitt cirka två procentenheter per år.

För att penetrationen ska öka ytterligare måste fler personer över 55 år bli uppkopplade hemma. I övriga befolkningen har Sverige över 95 procents internetpenetration, men tillgången faller sedan kraftigt med stigande ålder. I åldersgruppen över 75 år är det endast 29 procent som har Internet hemma, skriver .SE i pressmeddelandet.