Internet riskerar att kollapsa

En grupp internationella forskare varnar för att Internet riskerar att kollapsa inom loppet av tio år, rapporterar Tech World. Det är belastningen på internets system för trafikdirigering (routersystem) som riskerar att blir för stor i takt med internets snabba tillväxt, menar forskarna.

”Internets infrastruktur är hårt stressad. Snabbt ökande administration kopplad till internets primära funktion – routing av datapaket mellan datorer på godtyckliga platser i världen – är grund för oro bland internetexperter gällande huruvida den existerande routingarkitekturen kan upprätthålla detta under ens ytterligare ett årtionde”, skriver Dmitri Krioukov och hans kollegor på Cooperative Association for Internet Data Analysis (CAIDA) vid University of California enligt Tech World.

Forskarnas artikel ”Sustaining the Internet with hyperbolic mapping” finns att läsa i sin helhet hos Nature Communications.