Dagens boktips

Don Tapscott och Anthony D Williams från amerikanska tankesmedjan New Paradigm skrev för några år sen boken Wikinomics, där de beskrev hur näringslivet skulle komma att omdanas av crowd-sourcing. Med aktuella MacroWikinomics lägger de i en extra växel och tillämpar samma obändiga optimism på i princip alla samhällsområden man kan tänka sig, från hälso- och sjukvård till klimatfrågan. Inget samhällsproblem är för litet eller för stort för, bara alla har en bra uppkoppling och lite tid över. I alla fall att döma av Richard Waters lustmord till recension i Financial Times. Läsvärt, men vi vanliga dödliga får vänta till slutet av månaden när boken kommer ut.
Man kan utan vidare notera att det dräller av fackböcker i den här frågan, men när jag ändå är inne på ämnet så vill jag tipsa om lite skönlitteratur: Nick Hornbys Juliet, Naked som kommer i svensk översättning i dagarna. På sedvanligt Hornby-manér lite småtrevligt och tänkvärt om relationer, men internet och nördkultur spelar en viktig roll för berättelsen om den tillbakadragne folksångaren, hans största fan och den kvinnliga huvudpersonen. Varva facklitteraturen med en roman!

2

Kommentarer

  1. ..Per idag är jag på hugget, som du märker, vad beträffar att läsa skönlitteratur håller jag med dig till 100% 🙂
    ..här är ett tips; W G Seebald ”Saturnus Ringar” ett slags internet med telefonmodem,
    otroligt starka berättlser ”in slow motion”

  2. Aha! Tack för boktips. I den genren måste man läsa om Neal Stephensons Snow Crash med tjugo års teknikutveckling som perspektiv. Väldigt många rätt redan då!

Kommentera artikeln