Bokbranschen alltmer utsatt för piratkopiering

I takt med att marknaden för e-böcker växer, ökar också piratkopieringen. Det visar en studie från Attributor som beräknat att piratkopieringen idag kostar amerikanska förlag 18,9 miljarder kronor om året, rapporterar PC för Alla.

Studien visar vidare att intresset för e-böcker och e-dokument på fildelningssajter ökat med 54 procent under det senaste året, och att det sker mellan 1,5 och 3 miljoner sökningar efter piratkopierade på Google varje dag.

PC för Alla har intervjuat Johan Greiff, VD för svenska Elib som distribuerar e-böcker i Norden.

– Vi har inte märkt av något just nu, men förr eller senare kommer vi att få se piratkopiering av e-böcker också, säger han.

Greiff poängterar också att det än så länge främst är ljudböcker, som kopierats från cd-skivor, som olagligt sprids på nätet.