Eniros nya mobiltjänst söker med hjälp av kameran

Eniro har uppgraderat sin mobilapplikation med en bildsöktjänst. Numera kan man ta en bild med mobilkameran på den produkt som eftersöks så kommer det upp en lista med information om vad bilden föreställer samt var produkten kan köpas.

Eniros bildsöktjänst är unik eftersom den kopplar samman avancerad bildigenkänningsteknik med Eniros databas över svenska företag och inköpsställen. Bildsöktjänsten identifierar objektet på bilden, matchar resultatet med databasen och informerar användaren om vilka butiker och företag som säljer den fotograferade produkten.

– Eniros mobila bildsök är en liten världsnyhet eftersom vi är först ut med att koppla samman produktbilder och inköpsställen, säger Jonas Dahlquist, marknadschef Eniro Sverige.

Än så länge finns tjänsten endast i betaversion, och Eniro välkomnar alla användare att höra av sig med tips, frågor och förbättringsförslag.

– Vi valde att lansera vår mobila bildsöktjänst redan nu trots att den fortfarande är under utveckling eftersom vi ville ge våra användare ett smakprov på hur framtidens produktsök via Eniro kan komma att se ut, säger Jonas Dahlquist.