Stardoll slipper dubbel moms

Webbföretaget Stardoll behöver inte betala moms på sina elektroniska tjänster som redan momsbelagts i Storbritannien. Det har Regeringen beslutat och går därmed emot Skatteverket och bifaller Stardolls överklagande.

Enligt regeringens pressmeddelande tas varje dispensbeslut för varje enskilt fall. Vad gäller Stardoll så har man komit fram till att vissa transaktioner blivit belastade med moms både i Storbritannien och Sverige. Regeringsbeslutet innebär att bolaget nu slipper betala svensk moms för produkter där brittisk moms redan har betalats.

– Dubbelbeskattningssituationer framstår som orimliga men kan tyvärr inte undvikas ibland. Vid en samlad bedömning av omständigheterna i ärendet finns det dock synnerliga skäl för att bifalla Stardolls ansökan, säger statssekreterare Hans Lindberg.

På Stardoll, som säljer digitala klippdockor, kan man äntligen pusta ut. Enligt Computer Sweden har den dubbla momsbeskattningen hittills kostat Stardoll runt 20 miljoner kronor och företaget har övervägt att flytta delar av verksamheten utomlands.

– Förnuftet har segrat. Det är otroligt skönt att någon äntligen förstod vår situation, säger en mycket lättad Mattias Miksche, vd på Stardoll till Computer Sweden.