Spotify når miljongränsen för betalande användare

Spotify har nu nått den magiska gränsen en miljon betalande användare. Det meddelar musiktjänsten på sin blogg. Dessutom har andelen betalande användare ökat, uppger Computer Sweden.

”Det är ett bevis på att vi har fantastiska användare som fortsätter att stödja oss och sprida budskapet om Spotify, antingen genom att berätta för vänner eller dela några av de 200 miljoner spellistor som ni har satt ihop hittills”, skriver grundaren Daniel Ek på bloggen. Och han lägger till att ”det här är bara början”.

Spotify lanserade sin innovativa musiktjänst 2006 och var ett lagligt alternativ till illegal fildelning. För två år firade man att musiktjänsten nådde en miljon användare. Nu har man alltså en miljon betalande användare.

Än mer anmärkningsvärt är att det motsvarar omkring 15 procent av användarna, vilket Daniel Ek uppger till Financial Times. Den siffran är en fördubbling sedan december. Denna ökning kan påverka de amerikanska musikbolagens vilja att vilja skriva avtal med Spotify. De har hittills varit något tveksamma till användarna verkligen skulle vara benägna att betala för samma tjänst de kan få gratis.

Spotify har tidigare uppgett att de är på gång med en USA-lansering. Efter den stora ökningen betalande användare har sannolikheten för en lansering inom kort ökat.