Slimmad surfplatta släpps trots leveransproblem

I dag fredag släpper Apple sin nya, slimmade iPad 2 för försäljning i Sverige. Från klockan 17:00 kommer butikerna att få börja sälja den efterlängtade uppföljaren till iPad.

Det har spekulerats i problem med leveransen av iPad 2 på grund av krisen i Japan. Även i Japan skulle iPad 2 ha släppts i dag, men Apple har meddelat att man valt att senarelägga släppet i Japan på grund av den rådande situationen.

I och med lanseringen av iPad 2 har Apple infört en ny, hårt kritiserad prenumerationstjänst i sin App Store. De nya reglerna för prenumerationerna har upprört både utvecklare och tidningsutgivare. Avtalen granskas också av amerikanska justitiedepartementet och USA:s handelskammare.

Återförsäljarna hyser stora förhoppningar inför försäljningen, eftersom både iPad och iPad 2 väntas dra en stor del av lasset när det gäller den väntade storökningen av sålda surfplattor som tros komma ske i år.