Facebook tillbakavisar att man läckt ut data till tredje part

Symantec anklagar Facebook för att ha läckt ut personliga data till tredje part i flera år, uppger ZDNet. Enligt Symantec har hundratusentals applikationer läckt ut information om användarnas konton, inklusive profiler, chattar, bilder och annan personlig information.

Dessa läckor har gett till exempel annonsörer tillgång till mljontals användarkonton. Symantec har rapporterat buggen till Facebook, som har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med problemen. Symantec uppmanar ändå oroliga användare att ändra lösenordet för sitt Facebook-konto, eftersom det täpper till tillgången till den personliga datan.

Facebook tillbakavisar Symantecs anklagelser och hävdar att inga personliga data har läckt ut till tredje part. I ett uttalande medger man att det funnits en bug, men att Symantecs rapport innehåller ”vissa felaktigheter”. Facebook säger att man kontrollerat att inga personliga data har läckt ut och att de inloggningskoder, som kunnat användas för att komma åt otillåten information, endast hade giltighet i ett par timmar.

Dessutom påpekar Facebook att de som kunnat få tillgång till personlig information är bundna av sekretessavtal. Symantec framhåller att företaget anser att de ursprungliga uppgifterna är korrekta, men vill inte kommentera ytterligare.