Så lättlurad man är ändå

Gay-bloggaren i Damaskus var fejk. Snopet. Det är så lätt att gå på sånt där. Och man känner sig lika snopen varje gång. Man kan ju skämta om dumskallar som går på Nigeria-brev och phishing, och visst – jag svarade aldrig den ryska kvinnan som behövde en ny spis (det gick bra att skicka en spis eller pengar). Men häromveckan fick jag mail från Visa om att det var problem med min kod. Jo, jag klickade aningslöst innan förnuftet hann ikapp. Ingen skada skedd, men stoltheten fick sig en törn. Det kritiska sinnet tar paus ibland, en gay-bloggare här och lite phishing där. Det är ett tag sen Wikileaks och avläggarna (Openleaks, Greenleaks, Brusselleaks etc) var på tapeten, men jag saknar fortfarande en diskussion om sanningshalten. För vi kan väl inte räkna med att allt på nätet är sant?

7

Kommentarer

 1. Ett annat bra exempel på när man måste fråga sig om källan är vad den utger sig för att vara gäller Netopia. För förstagångsbesökaren kan man få en uppfattning att detta är en neutral sida, men sanningen är ju att det bara är ytterligare en av upphovsrättsindustrins lobby-projekt.

  Källkritik blir allt viktigare, särskilt när antalet källor växer explosionsartat.

 2. ..Christopher Kullenberg lägger ut texten, det är det här det handlar om;
  idg.se/2.1085/1.388901/han-praktiserar-yttrandefrihet

 3. Alfons Karabuda´s svängning i upph..rättsfrågan fortsätter nu via ”kulturskaparna”;
  ” Istället vill vi se en upphovsrätt som tydligt står på kulturskaparnas sida, som det var tänkt från början. Inte industrins.”
  Man önskar stärka konstnärernas rätt, på bekostnad av ”industrin”,
  Har man nu sagt A får man säga B. Hur tänker Alfons stärka sina rättigheter mot Ludvig Werner´s på IFPI, ?

 4. Kjell, jag kan inte hitta varifrån du citerar Karabuda. Gissade att det var Svenskan, men ser det inte där. Kan du återkomma med länk?

  För övrigt har väl Kulturskaparna varit tydliga med var de står hela tiden? MELLAN industri och pirater? Uppfattar det som att man vill ta hand om sina egna intressen själv, och har gjort det hela tiden. Ser ingen ”svängning” i det.

  • kulturskaparna.com/debatt/upphovsratten-maste-sta-pa-kulturskaparnas-sida-2/
   Lotta, Alfons står väl bakom ”kulturskaparna”, han är ju deras reresent där, om inte ordförande 🙂
   Alfons Sv.D inlägg går inte att tolka på ngt annat sätt, än en svängning från IFPI till upphovsmännens förmån, vilket jag uppskattar.

Kommentera artikeln