Netopia-seminarium i Almedalen – Digitala innehållstjänster på frammarsch

Tillsammans med Svenska Förläggareföreningen bjuder Netopia under Almedalen in till en paneldiskussion om digitala innehållstjänster och e-bokens utveckling. Till grund för diskussionen ligger vår rapport Svenska innehållstjänster i den digitala ekonomin.

Allt fler delar av livet och samhället har digitala skepnader. Arbetslivet, privatlivet, politiken, myndigheterna, kulturen och rent av kärlekslivet har någon slags närvaro på nätet. Men vilka är förutsättningarna för de svenska företag som säljer digitalt innehåll på internet?

Seminariets fokus kommer att ligga på e-boken som nu är inne i en stark utvecklingsfas. Hur påverkar digitaliseringen boken? Vilka krav ställer utvecklingen på politiken? Och vilka är de största hindren är för att skapa en livskraftig marknad för digitala böcker i Sverige? Hur förändras läsandet? Hur påverkar e-boken relationen mellan författare och läsare? Vilken aktör ska driva eboksmarknaden?

Medverkande:
Alex Schulman, författare, journalist och bloggare
Kristina Ahlinder, vd Svenska Förläggareföreningen
Py Söderström, marknadschef Elib
Magnus Nytell, Bonnierförlagen
Per Strömbäck, redaktör Netopia

Seminariet äger rum onsdagen den 6 juli klockan 13:30 – 15:00 på Borgen, Salong 1, Hästgatan 24 i Visby.

Den svenska marknaden för digitala innehållstjänster omsätter cirka 3,1 miljarder kronor och sysselsätter drygt 11 000 personer. Det finns en stark framtidstro hos svenska leverantörer av digitala innehållstjänster; marknaden uppskattas växa med 118 procent till utgången 2013. Samtidigt står sektorn inför stora utmaningar, däribland en omfattande konkurrens från olagliga aktörer vilket hämmar tillväxtmöjligheterna och investeringsviljan.

0

Kommentarer

På det här inlägget går det inte att göra kommentarer.