Allt flyter

Apple är världens största bolag, Steve Jobs avgår som VD, Google ger sig in i hårdvarubranschen, Eric Schmidt sträcker ut en hand till TV-världen, HP slutar tillverka datorer. Det är inte mycket som är sig likt i Silicon Valley…

Igår sände SVT Banksys oefterhärmliga dokumentär Exit through the giftshop. SVT:s Filmblogg tipsar om nya Banksy-serien Antics Roadshow, med en länk till Youtube – men klippet är borttaget av upphovsrättsskäl. När ska TV-Sverige börja ta de här frågorna på allvar?

4

Kommentarer

 1. ”När ska TV-Sverige börja ta de här frågorna på allvar?”

  Vilka frågor menar du. Det är fullt lagligt att titta på strömmad video, oavsett om den är upphovsskyddad eller inte. Att länka till något som är lagligt torde också vara lagligt, till och med med vår bisarra rättstillämpning som verkar innebära att länkning i vissa fall kan vara jämförbar med tillgängliggörande.

  SVT har med andra ord inte gjort något fel. Så vad är problemet?

  För den som vill se Antics Roadshow på Youtube finns den för övrigt här. (En fullt laglig länk till en fullt laglig strömmad video.)

 2. Nu har jag haft en kommentar som ”inväntar granskning” sen den 27/8. Det blir inget vidare flyt i diskussionen när man får vänta flera dagar. Oftast räcker det med några minuters fördröjning för att det ska vara för mycket.

 3. Per Strömbäck

  Sorry, Martin. Nu är den godkänd som du ser.

 4. Per Strömbäck

  Jo, Martin – man kan diskutera om huruvida streaming är lagligt, men även om det inte är tydligt olagligt så är det märkligt tyst från TV-branschen i upphovsrättsfrågorna ö h t. Det var mest det jag syftade på.

Kommentera artikeln