Debattkväll: (Närings)frihet på nätet?

Tjuvstart inför Almedalen den 27 juni

Regeringen hoppas på den digitala ekonomins tillväxtmöjligheter, men problemen hopar sig för företagen med verksamhet på nätet. Flera näringsidkare vittnar om att relationen till företag såsom Telia, Apple och Google ofta innebär skillnaden mellan framgång och fiasko. Den illegala handeln på nätet växer också snabbt enligt en färsk rapport från Svensk Handel. Hur står det egentligen till med näringsfrihet och konkurrenskraft i den svenska internetekonomin? Och hur mycket tillväxt kan egentligen spira i ett sådant klimat?
Netopia bjuder därför in till en debattkväll för att diskutera näringsfriheten på internet. Hur ser verkligheten ut för svenska nätföretag, vad kan göras åt rådande maktförhållanden i internetekonomin och vilken är politikens roll i detta arbete?

Tidpunkt: Den 27 juni 2012 klockan 16.00-18.00

Plats: Kåken, Restaurang 1900, Regeringsgatan 66, Stockholm

Medverkande:
Anders Ygeman (S), riksdagsledamot och ordförande Trafikutskottet
Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna
Anton Abele (M), riksdagsledamot
Pär Nygårds, näringspolitisk expert, IT- och telekomföretagen

Samtalsledare: Per Strömbäck, redaktör Netopia

För att anmäla dig till evenemanget, skicka ett mail med namn och telefonnummer till oss på adressen evenemang@netopia.se. Begränsat antal platser, först till kvarn.