Robert Levine skakar om Almedalen

Netopia gästades i Almedalen av den amerikanske författaren Robert Levine, författare till Free Ride – fjolårets bästa bok om internet och innehåll. Dels höll Levine ett inledningsanförande på det välbesökta seminariet om framtiden för kvalitetsmedierna i Almega-tältet på onsdagen, dels gjorde han ett antal intervjuer som nu börjar synas i svenska medier. Intervju med Dagens Nyheter låg överst på webbsidan på fredagkvällen med rubriken ”Inte bra att allt är gratis på internet”. Robert Levine bidrar med ett kapitel i antologin Myten om internet där undertecknad är redaktör tillsammans med Pelle Snickars (forskningschef Kungliga Biblioteket), den utkommer på Volante förlag i september.

5

Kommentarer

 1. Levine verkar inte ha tagit till sig de mest grundläggande argumenten. Antingen det eller så är han precis som Per en betald lobbyist som bara vill sprida ett vinklat budskap, men inte delta i en meningsfull debatt.

  Ett exempel: Levine verkar inte ha förstått att det inte är upphovsrätt som står i strid med mänskliga rättigheter, utan den övervakning, censur och blockering som krävs för att förhindra människor att dela med sig av kultur till varandra. Att han dessutom kallar Google ett ”medieföretag” är ganska avslöjande för agendan.

  I kommentarerna blir det dock väldigt tydligt att ingen faller för Levine spin. Debatten har mognat långt bortom detta om hur gamla affär modell er ska upprätthållas och hur onödiga mellan händer ska få betalt.

 2. ..inte bra att allt är så billigt på IKEA heller.
  5 spänn för en varm korv, take a hike, som ungdomarna säger

  • Scary Devil Monastery

   Nej, och alla dessa hemmasnickrare som bygger egna möbler efter modell…usch och fy.

   Eller mer träffande, ve alla dessa programmerare som idag gör livet surt för etablerade industrier genom att tillhandahålla verktyg och utveckling…

   • ..scary, jag kan fortsätta på tidigt 60-tal körde färgproduc. Beckers en kampanj; ”måla på lördag” riktat till hemmarenoveraren med de nya lätthanterliga plastfärgerna.
    Som ett brev på posten kom det från arbetsgivarna ”förstör inte vår marknad”
    , the never ending story.

Kommentera artikeln